Czarnobyl / Prypeć - Strefa Wykluczenia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• sebastian7905
    odpowiedział(a)
    kkocis,

Zostaw komentarz:

• kkocis
    odpowiedział(a)
    Paweł napisał, że koszt pobytu w Kijowie to jest 100 zł więc bez sensu z tego rezygnować. Po rozmowie telefonicznej z Pawłem sprawa wyglada tak: uczestnikow poprzedniej wyprawy widze zapisanych jest 5 + 2 nowe wiec to my bedziemy zalezni od pozostalych osob ktore na wyjazd sie zapisza. Takze jakiekolwiek zmiany w programie i decydowanie gdzie pojedziemy gdzie nie mysle ze sa nie do zrobienia. Nie wyobrazam sobie ze ktos jedzie pierwszy raz a my mu powiemy ze nie pojedziemy tu, tam i tam bo bylismy w zeszlym roku. Nikogo kto tam nie byl nie bedzie to interesowalo i po to wybiera taki program jaki jest na stronie zeby zobaczyc to co jest w programie. Bedziemy mogli jedynie juz w samej Prypeci pojsc sobie gdzie indziej i nie tracic czasu na stadion, basen itp a poswiecic wiecej czasu na Jupiter, Polesie, Szpital itp.
    Gdyby to byl wyjazd robiony wylacznie pod nas to oczywiscie mozemy program zmieniac dowolnie ale w tej sytuacji jestesmy skazani na program taki jaki jest na stronie i albo sie z tym godzimy i jedziemy albo nie i niech kazdy decyduje sam czy chce jechac czy nie bo takie tam przeciaganie i na sile zbieranie osob nic nie da bo nawet jesli uzbiera sie nas 10 a calkiem nowych bedzie powiedzmy 5 osob to i tak program ze wzgledu na nowe osoby bedzie taki jak dla nas za pierwszym razem.
    Po pytaniu co kryje sie pod wyjazdem indywidualnym dla 7 osob Pawel nie chcial nic zdradzac (powiedzial ze info wrzuci gdzies za ok 2 tyg) ale wyjazd ma byc 2 razy drozszy wiec cos kolo 5 tys. Zobaczymy co sie pod tym bedzie krylo
    Takze podsumowujac moj dlugi referat:
    Czy zglosic mu ze jedzie 7 osob od nas? Prosze o konkretne odpowiedzi a nie ze za tydzien, za miesiac albo moze tak moze nie chcialbym do 15 czerwca max mu wyslac ze zglasza sie tyle i tyle osob i niech on dalsze instrukcje co do przedplat itd przesyla

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    W zeszłym roku podpinali się pod nas to i w tym roku tak będzie.
    Zauważ że 4 osoby są w rezerwie

Zostaw komentarz:

• kkocis
    odpowiedział(a)
    mail wyslany zobaczymy co na to Paweł. Gdybysmy zebrali wczesniej tylko i wylacznie nasza ekipe to pewnie bysmy mogli decydowac o terminach a tak podczepiamy sie pod gotowe. Jesli sie okaze ze nas pojedzie 7-10 osob a innych z 15 to nawet na program nie bedziemy mieli wplywu tylko bedzie taki jaki jest na stronie zaoferowany wiec powtorka z zeszlego roku a patrzac na liste chetnych to szalu nie ma. Mialo byc ok 12-15 osob a jest z bieda 7

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Daliśmy radę wrócić ze Sławutycza do warszawy mieszcząc się w czasie także nie przemawia do mnie tłumaczenie się czasem pracy kierowców.

Zostaw komentarz:

• kkocis
    odpowiedział(a)
    No niestety ten Kijów widze wprowadzili chyba tylko po to zeby pilnowac bardziej czasu kierwocow a nie liczyc kazda godzine zeby zdazyc do kraju ale napisze zaraz do Pawla maila czy ten Kijów jest konieczny. Proponuję zapisy zakonczyc gdzies do polowy czerwca max czyli powiedzmy 15 czerwca wysylam maila do Pawla z iloscia osob.

[ Dodano: Sob 28 Maj, 16 15:42 ]
    a w ramach wrzucania filmikow - fajna relacja z pobytu w Strefie z Pawłem

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Jeśli nic się nie zesra to i ja jadę

Ale Kijów mi nie pasuje, nie chcę tam jechać bo po co?
    Miasto jak miasto, już byliśmy przecież. Lepiej wrócić dzień wcześniej i 2 stówki obniżyć koszt wyjazdu ewentualnie dzień dłużej w Zonie zostać.

Cena trochę powala :roll:

1. sebastian7905 - 23-31. X
    2. kkocis - 23-31. X
    3. krzynol - 23-31. X
    4. gadula - 23-31. X (uzgodniono telefonicznie )
    5. bob_best - 23-31. X
    6. bohen - 23-31.X
    7. oolsztyniak 23-31. X

Mój kumpel wstępnie wyraził chęć i kumpla żona.
    Jeśli oni wypalą + Emil z Moniką to mamy 11 osób.

Zostaw komentarz:

• bohen
    odpowiedział(a)
    2. kkocis - 23-31. X
    3. krzynol - 23-31. X
    5. bob_best - 23-31. X
    6. bohen - 23-31.X

Zostaw komentarz:

• sebastian7905
    odpowiedział(a)
    bob_best, tylko tutaj

co do oolsztyniaka ,to on jest teraz na wyjeździe i odpisze w piątek

Zostaw komentarz:

• bob_best
    odpowiedział(a)
    To pisać :evil:

Dobra panowie robię listę (jeszcze raz)
    2. kkocis - 23-31. X
    3. krzynol - 23-31. X
    5. bob_best - 23-31. X

Czy zapisujemy się tutaj czy trzeba się dodatkowo zapisywać przez strefazero? Nie chcę przegapić czegoś. Jaki termin na wpłatę zaliczki?

Zostaw komentarz:

• gadula007
    odpowiedział(a)
    Dzięki Sebcia za wpis.
    Ja chce jechać na kilka dni, dlatego trzy dni mnie nie interesuje.
    Nakładanie kopuły też mnie interesuje.
    Sugerowana data jest OK.
    Co do listy miejsc, to pójdę za większością.

Zostaw komentarz:

• sebastian7905
    odpowiedział(a)
    To pisać :evil:

2. kkocis - 23-31. X
    3. krzynol - 23-31. X
    5.

[ Dodano: Wto 24 Maj, 16 18:46 ]
    Zamieszczone przez bohen
    Ciekawe też co to za wyjazd jest 17-22 października 2016 r.?
    a może specjalny termin dla nas

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    ja tyż wchodzę

Zostaw komentarz:

• kkocis
    odpowiedział(a)
    no mnie oczywiscie mozesz dopisac termin ten sam

Zostaw komentarz:

• sebastian7905
    odpowiedział(a)
    2.

Zostaw komentarz:

• bob_best
    odpowiedział(a)
    w razie tworzenia listy proszę byście pamiętali o mnie :diabelski_usmiech - będzie okazja chociaż poznać kilku ludzi z OCP. Mnie podoba się ten termin z końca października. Najwyższa władza dała wstępną zgodę :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• bohen
    odpowiedział(a)
    ruwado, nawet się nie zastanawiaj tylko jedź. Warto!
    Tu masz przykładowy program i więcej info o samym wyjeździe

Co do terminu no najlepiej moim zdaniem wygląda wyjazd 23-31 października 2016 r. (no może poza ceną), bo te standardowe wyjazdy (3 dni w zonie) to jakoś szału nie robią. Ciekawe też co to za wyjazd jest 17-22 października 2016 r.?

Zostaw komentarz:

• sebastian7905
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ruwado
    jaka wycieczka, czym i z kim i jaka gwarancja bezpieczeństwa
    nie żartuj nic Ci nie grozi ,zapisuj się i dawaj z nami

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Właśnie oglądam na TVP 1 film - taki jakiś nierzeczywisty. Ale oglądałem na YT sporo o Zonie.

Muszę przejrzeć ten wątek - jaka wycieczka, czym i z kim i jaka gwarancja bezpieczeństwa. Od jakiegoś czasu chodzi mi to po głowie.

Zostaw komentarz:

• kkocis
    odpowiedział(a)
    UWAGA!
    Na stronie Strefy Zero pojawily sie nowe terminy wypraw pod ktore mozemy sie podpasowac z nasza ekipa. Najciekawsze opcje wedlug mnie
    » 9-16 października: 3 dni w Zonie + Kijów (wyjazd dla weteranów + pełnia księżyca!)

» 17-22 października: 4 dni w Zonie - wyjazd indywidualny 7 os. (opis pojawi się niebawem)

» 23-31 października: 4 dni w Zonie + Kijów (nocna eksploracja)

» 5-12 listopada: 3 lub 4 dni w Zonie + Kijów (nocna eksploracja + przesunięcie sarkofagu)
    Co do pierwszego troszke wczesnie i mysle ze jako "weterani" sie nie nadajemy bo pewnie pojada swiry ktorzy tam jada z 10 raz albo jeszcze wiecej i pojda zwiedzac nie wiadomo co
    Drugi termin juz ciekawszy ale brak szczegolow (widac ze tez jest jakas ekipa ktora chce pod siebie zrobic wyjazd wiec moze sie pod nich podczepimy i znow bedzie ok 15 osob)
    Trzeci termin by idealnie pasowal pod nasze wymagania - na 1 listopada jestesmy w domu
    Czwarty termin kuszacy ze wzgledu na to przesuniecie sarkofagu ale jak wczesniej mowilem stanie i gapienie sie jak przesuwa sie z predkoscia parunastu centymetrow na godzine w polowie listopada jak bedzie pizgalo padalo itp to malo mi sie usmiecha zwlaszcza ze znajac ich podejscie to moze sie to przesuniecie 100 razy w czasie przesunac jeszcze

Ale zwroccie uwage ze w kazdym praktycznie terminie sa 4 dni w Zonie co wiaze sie z wieksza kasa - ok 2200 zł za wyjazd wiec proponuje poddac pod glosowanie ktory termin nam odpowiada:

» 17-22 października: 4 dni w Zonie - wyjazd indywidualny 7 os. (opis pojawi się niebawem)

» 23-31 października: 4 dni w Zonie + Kijów (nocna eksploracja)

Zostaw komentarz:

• sebastian7905
    odpowiedział(a)
    kkocis, pomogę ,ale po weekendzie

Zostaw komentarz:

• kkocis
    odpowiedział(a)
    no ja tez mysle zeby na 1 byc w domu a nawet wczesniej, wiadomo ze fajnie jak juz nie bedzie lisci na drzewach w strefie ale tez chodzenie w czapce i kurtce mi sie nie usmiecha. Ostatnio mielismy ekstra pogode a nawet za cieplo bylo chwilami.
    Tylko jak wyslac PW skoro nie wiem nawet do kogo

Zostaw komentarz:

• sebastian7905
    odpowiedział(a)
    myślę ,że 1.11.2016 chciałbym być w domu ,chyba będzie trzeba wysłać PW do wszystkich zgłaszających chęć wyjazdu ,bo tu słaby kontakt jest z nimi

Zostaw komentarz:

• kkocis
    odpowiedział(a)
    no dobra mamy juz koniec maja, czy jakies propozycje sa czy zatwierdzamy program taki jak pisalem na wstepie bez bazy rakiet jadrowych ? 3 dni w Prypeci tak ? Wysle wtedy maila do Pawla i niech mniej wiecej wyceni nasz wyjazd i powie jaki termin by mogl nam zaproponowac (w podanym przez nas zakresie koniec pazdziernika poczatek listopada - dodam ze na listopad zapowiedziano nasuniecie nowego sarkofagu jednak bedzie to trwalo az 2 dni wiec nie bedziemy przeciez stali 48h na placu i sie gapili jak to sie nasuwa ) Wejscie do elektrowni jest mi obojetne, moge wejsc nie musze, niech wiekszosc zdecyduje. Okreslmy tylko ile osob by mniej wiecej od nas bylo bo cos czuje ze 10 sie nie uzbiera nawet i moze byc problem z programem zrobionym jedynie pod nas albo koszty wzrosna

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Jak po papiery na Burakówkę jechaliśmy

[ Dodano: Wto 17 Maj, 16 10:37 ]
    Przypomniało mi się o reaktorze strachu, jakoś tak kawałek sobie obejrzałem.

Kiedyś oglądając pierwszy raz ten film oglądałem go z wielkim zaciekawieniem, dziś wiem, że to jeden wielki bubel.
    Ale - gdzieś go nagrali i raczej nie był nagrywany w 100% w studio ani nie budowali opuszczonych blokowisk na potrzeby niskobudżetowej projekcji.

Może zorientujemy się gdzie go nagrywano?

Wiem jedynie tyle, że gdzieś w Belgradzie, w Serbii i w okolicach Budapesztu ale nic więcej.
    Może ktoś gdzieś dotarł do jakichś informacji? Dla tych co oglądali ten film przed wyjazdem do Prypeci a później już nie - proponuję zerknąć na niego jeszcze raz

Zostaw komentarz:

Pracuję...